Sdílet
Vstupní areál ZOO prošel posouzením vlivů na životní prostředí

Bystrčník 9. 2. 2011 v 05.51 Témata: , , , , , , ,

Posudek EIA (Environmental Impact Assessment – posouzení vlivu na životní prostředí) pro zamýšlenou stavbu nového vstupního areálu, parkoviště, nové správní budovy zoo, garáží a dílen, obchodu, restaurace a obřího mořského akvária jsou ke stažení na tomcat.cenia.cz. Součástí záměru je vybudování mostu přes ulici Ondrovu v Brně-Kníničkách.

Plán na stavbu nového vstupního areálu vyvolal v Kníničkách mimořádný odpor. Vedení ZOO argumentuje zejména nedostatečnými plochami pro parkování, které údajně významnou měrou přispívají k nevalné oblíbenosti ZOO. Kníničská místní sdružení tuto argumentaci nezpochybňují, navrhované umístění parkoviště však považují za nevhodné a nešetrné k okolní zástavbě. Navrhují jako lepší alternativu umístění nového vstupního areálu v lokalitě „Zelené klíny“.

Související

Ředitel Zoo Hovorka: Vstupní areál torpéduje malá skupina lidí. Jako R43
Nový vstup do ZOO: Proti jsou Kníničky zdravé i obyčejné
Jak bude vypadat vstupní areál ZOO?
Říjen 2009: Nechceme obří parkoviště v Kníničkách
Projekt nového vstupu do ZOO pokračuje
Parkoviště praská ve švech, Kníničky se zlobí

Zanechte komentář

3 + 3 = ?